Lid worden van de bibliotheek

Wie?

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek.

Kostprijs

 • Onder de 19 jaar is een lidmaatschap gratis.
 • Vanaf 19 jaar betalen inwoners van Mechelen, studenten met een geldige studentenkaart en leerkrachten met een geldige leerkrachtenkaart € 11,50.
 • Niet-inwoners van Mechelen betalen € 17,50.
 • Ben je in het bezit van een UiTPAS met kansentarief, dan betaal je € 2,30. 

Een lidmaatschap is 12 maanden geldig.

Hoe lid worden

Kom langs aan de balie met je identiteitskaart, dan schrijven we je in en ontvang je extra info. Je kan ook lid worden via dit online formulier, waarbij je per overschrijving je lidmaatschap betaalt.

Acht goede redenen om lid te worden van de bibliotheek.

Alle informatie over de bibliotheek vind je hier.

 1. Bijna alles is te leen
  Je hebt toegang tot honderdduizenden boeken, e-books, strips, luisterboeken, tijdschriften, cd's, dvd's, gezelschapsspellen... Via de website kan je eenvoudig titels zoeken en reserveren.

 2. E-books lenen
  Ja, ook e-books zijn te leen via de bibliotheek. Je leest thuis of op vakantie met je eigen tablet, smartphone of e-reader!

 3. Internet, printen, scannen
  Huiswerk doen of email checken? Via het gratis wifi-netwerk heb je met je eigen toestel of via de verschillende computers toegang tot het internet en verschillende programma's. Voor digitale vragen kan je gratis terecht bij de digidokters.

 4. Kranten en tijdschriften
  Via de bibliotheek lees je stapels kranten en tijdschriften zonder enige kosten. In Het Predikheren kan dit ook digitaal en op je eigen toestel. Je kan zelfs oude exemplaren online raadplegen!

 5. Luisterboeken
  Meer een luisteraar dan een lezer? Dan zijn luisterboeken helemaal je ding. Personen met een leesbeperking hebben online toegang tot meer dan 20.000 titels.

 6. Inleveren en uitlenen in 7 gemeentes.
  Je kan je materialen inleveren en uitlenen in elke deelgemeente van Mechelen: Mechelen, Battel, Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem.

 7. Goede investering
  Voor de prijs van nog geen 2 nieuwe boeken per jaar, ben je een jaar lang lid! Kinderen tot en met 19 jaar betalen geen lidgeld. En het scheelt ruimte in je eigen boekenkast... Bovendien ontvang je als lid ook uitnodigingen tot culturele activiteiten in en buiten Het Predikheren, zoals voorstellingen, concerten en lezingen.

 8. Gezellige ontmoetingen in de mooiste bibliotheek van België
  Het Predikheren verwelkomt jong en oud, met open armen. We proberen om ieders sociaal-culturele interesse en engagement in ontmoeting te brengen met anderen, onze collectie en onze activiteiten. Het Predikheren is van en voor iedereen.