Flanders Heritage Venue

Topbestemming 

Logo Flanders Heritage VenueOp dinsdag 26.02.2019 erkende Toerisme Vlaanderen Het Predikheren als een Flanders Heritage Venue. Dat wil zeggen dat Het Predikheren gepromoot zal worden als één van de zes toplocaties in Vlaanderen voor MICE-activiteiten (Meetings, Incentives, Conferencing, Exhibitions). Met deze titel wordt de werking van Het Predikheren internationaal op de kaart gezet.

Het netwerk van de ‘Flanders Heritage Venues’ werd op 03.06.2020 uitgebreid met 9 locaties. Dat is een netwerk van inspirerende meetinglocaties dat de lokale congresbureaus samen met Toerisme Vlaanderen uitbouwen. 

Special meeting venue

Mice

Van over de hele wereld is er grote interesse in unieke vergaderlocaties voor meetings en congressen. De setting van een erfgoedsite onderscheidt zich van andere zakelijke bestemmingen. Een congres of meeting bijwonen in een inspirerende beleving van het erfgoed zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Blauwe zaal

Het Predikherenklooster is zo'n plek waar in een bijzonder en belevingsvol kader ontmoetingen plaatsvinden, vergaderingen doorgaan, nieuwe strategieën ontwikkeld worden…

Er zijn onder meer vijf vergader- of leslokalen en een polyvalente ruimte voor 100 personen. De catering van diverse evenementen zal gebeuren door de concessiehouder van het restaurant van Het Predikheren. De verhuur van de zalen is zowel gericht op private partners, als op socioculturele partners (met aangepast lager tarief), als op bedrijven.

Meet in Mechelen

Raam

De jury is onder meer gevallen voor de veelzijdigheid van het gebouw, met zijn vele hoekjes en kantjes. Van grote vergaderruimtes met zicht op het Tinelpark tot kleine, intiemere plekken op de zolderverdieping. Ook de manier van restaureren, waarbij de gelaagdheid van het verleden zich in al zijn verschijningsvormen manifesteert, sprong in het oog.

Ook de samenhang tussen Het Predikheren, de nieuwe woningen op de Tinelsite, Kazerne Dossin en het Stadsarchief speelt een grote rol in deze selectie.

Ten slotte prees de jury de manier waarop de verhalen een rol spelen in het geheel en de beleving doorheen het gebouw centraal staat. Zo werden bv. grafstenen van oude bewoners ingewerkt in de gang op het gelijkvloers.