Toegankelijkheid

Is Het Predikheren toegankelijk voor mensen die minder goed te been zijn en voor rolstoelgebruikers?

Het gebouw is goed toegankelijk via de Goswin de Stassartstraat en het Tinelplein. Er zijn twee parkeerplaatsen voor mensen met een beperking beschikbaar in de Goswin de Stassartstraat.

De inleverbus langs de zijkant van het gebouw is ook goed bereikbaar via de Goswin de Stassartstraat en het Tinelplein.

Aan de voorgevel van het gebouw ligt een helling. Via deze helling geraak je gemakkelijk aan de ingang. De voordeur gaat automatisch open en dicht.

De gangen en deuren in het gebouw zijn breed en het gebouw is uitgerust met twee liften. Eén daarvan gaat tot aan de derde verdieping. Beide liften zijn toegankelijk voor (gemotoriseerde) rolstoelen en binnenscootmobielen.

De toiletten zijn goed bereikbaar met een rolstoel. Op het gelijkvloers, de eerste en de tweede verdieping is een toilet aanwezig voor mensen met een beperking. Op de tweede verdieping is dit toilet toegankelijk via een schuifdeur.

Er zijn meerdere gezellige leesplaatsen in het gebouw, uitgerust met zeteltjes en/of stoelen. In BarBib op het gelijkvloers kan je al zittend iets eten of drinken

Is Het Predikheren toegankelijk voor blinden en slechtzienden?

Het Predikheren is goed toegankelijk via de Goswin de Stassartstraat en het Tinelplein.

Voor elke dalende trap werden noppentegels aangebracht, om blinde en slechtziende mensen te waarschuwen dat ze een trap naderen. De trappen bestaan telkens uit twee delen. De noppentegels liggen enkel bovenaan het eerste deel van de trap.

Het gebouw is uitgerust met twee liften. Eén daarvan gaat tot de derde verdieping. Er is geen lijn van de ingang tot aan de liften.

Assistentie- en blindengeleidehonden zijn toegelaten.

De collectie bevat grootletterboeken en luisterboeken. Daarnaast is er ook een beeldschermloep die teksten en foto's haarscherp vergroot.

Een kwartier voor sluitingstijd worden alle bezoekers via de intercom geïnformeerd over de naderende sluiting van de bibliotheek, BarBib en het gebouw

Is Het Predikheren een prikkelarme omgeving?

Meestal is het redelijk stil in de bibliotheek.

In BarBib op het gelijkvloers is het rond de middag vaak wat drukker.

In de jeugdbib op de 2de verdieping is het op woensdagnamiddag, in het weekend en tijdens schoolvakanties vaak drukker en luider.

In het gebouw zijn meerdere rustige leesplekken aanwezig. Op de eerste verdieping kan je bij de kranten- en tijdschriften plaatsnemen en rustig iets lezen. Hier zijn ook een aantal werkplekken voorzien. Op de derde verdieping staan een aantal leeszetels in de nissen. Die kan je richting het raam draaien en je zo even helemaal afsluiten van de wereld.

In de Kloosterbibliotheek op de 1ste verdieping kan je in alle rust en stilte studeren. Tijdens de blok- en examenperiodes voorzien we extra ruimtes waar studenten kunnen studeren.

Activiteiten gaan meestal door in kleine groepen. In de Kloostertuin kunnen maximum 70 mensen zitten. Bij optredens zijn er zitplaatsen voor het publiek.


Bereikbaarheid

Het Predikheren is bereikbaar te voet, met de fiets, bus, trein en wagen.

Alle info over bereikbaarheid.