Vrijwilligerswerking

Trots op onze vrijwilligers

Meer dan 60 vrijwilligers dragen hun steentje bij om de werking van Het Predikheren tot een goed einde te brengen. De bibliotheek zou niet zijn wat ze is zonder deze trouwe ambassadeurs! Ze vormen een enorme ondersteuning voor de reguliere taken binnen de bibliotheekwerking. Verschillende mensen, persoonlijkheden en verschillende opdrachten en taken. Maar één ding hebben al onze vrijwilligers gemeen: ze delen een passie voor boeken en voor mensen.

Hoe word je vrijwilliger?

Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bekijk eerst onze functieprofielen door onderaan op de tegels te klikken. Via het online webformulier kan je je inschrijven. Je kan ineens jouw interesses aanvinken. Af en toe organiseren we een algemene informatiesessie waarop iedereen uitgenodigd wordt en meer informatie krijgt rond het werken als vrijwilliger. Ben je daarna nog steeds geïnteresseerd? Dan klaren we via individuele intakegesprekken de verwachtingen naar elkaar toe uit. We zoeken telkens weer een echte match en zeggen dus ook niet zomaar ja op alle aanvragen.

Word ik vergoed voor mijn vrijwilligerswerk?

Alle vrijwilligers krijgen per gewerkte dag een algemene onkostenvergoeding van 5 euro. Per kwartaal wordt deze vergoeding uitbetaald. We vinden het vanuit de organisatie echter belangrijker om in te zetten op de waardering van onze vrijwilligers.

Verwacht je daarom aan een bedankingspakket met daarin: aangepaste leenvoorwaarden, de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, opleiding, een jaarlijks vrijwilligersfeest, enzovoort. We zien jullie als een absoluut en essentieel onderdeel van ons team! Dat is het belangrijkste.

Welke functies zijn er?

Klik op onderstaande tegels om de volledige functieprofielen te lezen.