Magazijnwerking

Benieuwd welke nummers op de allereerste Afrekening-cd van Studio Brussel staan? Of misschien wil je wel wegdromen bij de compilatie van alle werken van Mozart, terwijl je een duik neemt in het Pantheon der winnaars van de Nobelprijs voor Literatuur? Of heb je een schoolopdracht en wil je graag een artikel uit een ouder tijdschrift lezen?

Het magazijn

Al dat moois vind je in het magazijn van de bib. Het magazijn telt meer dan 100.000 werken, te veel dus om mee te verhuizen naar Het Predikheren. Maar geen nood. Staat het werk dat je wil lenen in het magazijn, reserveer het dan via de catalogus of vraag raad aan een medewerker van de bib.

Binnen de vier dagen krijg je van ons een bericht dat het werk voor je klaarstaat aan de balie in Het Predikheren. Deze dienstverlening is gratis.

Verhuis van het magazijn

Het magazijn bevindt zich momenteel nog in het gebouw van de oude bibliotheek in de Moensstraat. Op termijn (vermoedelijk juni 2022) zal het magazijn zijn definitieve plek krijgen in Depot Rato, het depot roerend erfgoed van de stad Mechelen.

  • Omwille van voorbereidende werken naar aanleiding van de verkoop van de Moensstraat is de magazijncollectie niet beschikbaar van 1/9 tem 15/9.
  • Tijdens de sluitingsperiode van 4/10 tem 19/10 is het magazijn ook niet beschikbaar. Omdat de oude bibliotheek verkocht wordt, verhuizen we de magazijncollectie naar een tijdelijke locatie.