Magazijnwerking

Benieuwd welke nummers op de allereerste Afrekening-cd van Studio Brussel staan? Of misschien wil je wel wegdromen bij de compilatie van alle werken van Mozart, terwijl je een duik neemt in het Pantheon der winnaars van de Nobelprijs voor Literatuur? Of heb je een schoolopdracht en wil je graag een artikel uit een ouder tijdschrift lezen?

Het magazijn

Al dat moois vind je in het magazijn van de bib. Het magazijn van de bibliotheek vond in 2023 een nieuwe thuis in Depot Rato, het gloednieuwe erfgoeddepot waarin ook de collecties van Museum Hof van Busleyden en het stadsarchief zijn ondergebracht. Duizenden kunstwerken, archeologische vondsten, historische voorwerpen en boeken worden hier bewaard. 

Het magazijn telt meer dan 100.000 werken. Staat het werk dat je wil lenen in het magazijn, reserveer het dan via de catalogus of vraag raad aan een medewerker van de bib.

Binnen de vier dagen krijg je van ons een bericht dat het werk voor je klaarstaat aan de balie in Het Predikheren. Deze dienstverlening is gratis.