Magazijnwerking

Benieuwd welke nummers op de allereerste Afrekening-cd van Studio Brussel staan? Of misschien wil je wel wegdromen bij de compilatie van alle werken van Mozart, terwijl je een duik neemt in het Pantheon der winnaars van de Nobelprijs voor Literatuur? Of heb je een schoolopdracht en wil je graag een artikel uit een ouder tijdschrift lezen?

Het magazijn

Al dat moois vind je in het magazijn van de bib. Het magazijn telt meer dan 100.000 werken, te veel dus om mee te verhuizen naar Het Predikheren. Maar geen nood. Staat het werk dat je wil lenen in het magazijn, reserveer het dan via de catalogus of vraag raad aan een medewerker van de bib.

Binnen de vier dagen krijg je van ons een bericht dat het werk voor je klaarstaat aan de balie in Het Predikheren. Deze dienstverlening is gratis.

Deel van de collectie niet beschikbaar

Op termijn (vermoedelijk oktober 2023) zal het magazijn zijn definitieve plek krijgen in Depot Rato, het depot roerend erfgoed van de stad Mechelen. Gezien de verkoop van de oude bibliotheek in december 2021 werd een tijdelijk magazijn ingericht, in afwachting van Depot Rato. Hierdoor zijn enkele collectieonderdelen tijdelijk niet beschikbaar. Het gaat om:

  • Taal en letterkunde

  • Poëzie

  • Anderstalige romans en tijdschriften