Veelgestelde vragen

Je kan het gebouw bezoeken tijdens de openingsuren van Het Predikheren. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een groep het gebouw te bezichtigen. Je vindt een online aanvraagformulier via deze link.

Op de eerste verdieping bevindt zich de kloosterbibliotheek waar bezoekers in alle rust kunnen werken, een boek lezen… Daarnaast zullen er tijdens de examenperiodes lokalen ter beschikking staan, zodat studenten in alle rust kunnen studeren.

Het gebouw is toegankelijk voor (gemotoriseerde) rolstoelgebruikers. De liften zijn toegankelijk voor een binnenscootmobiel. Er zijn ook twee invalideparkings beschikbaar in de Goswin de Stassartstraat.

Op het gelijkvloers kan men tijdens de openingsuren gebruik maken van de Barbib voor een warme koffie of een lekkere verse snack. Uiteraard kan je ook zelf iets meebrengen naar de bibliotheek. Drank en eten wordt echter enkel toegelaten op de gelijkvloerse verdieping.

De bibliotheek van Mechelen heeft in totaal 200.000 titels in haar collectie. De helft daarvan bevindt zich in het rijkelijke magazijn. Dit magazijn verhuist naar Depot Rato. Deze werken blijven echter volledig beschikbaar voor onze leden. Via jouw ‘mijnbibliotheek-account’ kan je boeken, cd’s, dvd’s of tijdschriften uit het magazijn aanvragen die naar Het Predikheren overgebracht worden. Daarnaast zal het team van de bibliotheek door thematische werking in de collectie specifieke delen van de magazijncollectie beschikbaar stellen in Het Predikheren.

De internetcomputers bevinden zich op de tweede verdieping. Er is in het hele gebouw een gratis publiek toegankelijk wifi-netwerk.