Wegzetten in de bibliotheek

Wat houdt deze functie in?

Per dag worden er soms tot 1000 boeken, cd’s, dvd’s,… teruggebracht naar de bibliotheek. Al deze materialen moeten ook opnieuw op de juiste plaats gezet worden op het rek. Als wegzetter word je eenmaal per week ingeroosterd op een vast moment (2u) waarop jij alle materialen van jouw afdeling terugzet.

  • We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw interesses, zodat je werkzaam bent op een afdeling die je het meeste zint.
  • Het wegzetten van de boeken gebeurt zoveel mogelijk voor de openingsuren van de bibliotheek.
  • We voorzien voldoende opleiding en opvolging, zodat je zelf de tijd hebt om jouw afdeling te leren kennen.

Wat verwachten we van jou?

  • We rekenen op jouw verantwoordelijkheid en wekelijkse aanwezigheid. Kan je niet komen werken? Verwittig ons dan door een mailtje te sturen naar uitleen.bibliotheek@mechelen.be, zodat we tijdig de medewerkers van de bib kunnen inlichten.
  • Je werkt gestructureerd en ordelijk. De materialen moeten op een juiste wijze worden teruggeplaatst. Precisie is daarbij belangrijker dan snelheid.
  • Je werkt zelfstandig. Tijdens de eerste bezoeken zorgen we voor een intensieve begeleiding. Nadien verwachten we een grote zelfstandigheid. Dat houdt ook in dat je vragen durft te stellen. Geraak je zelf niet klaar met je werk? Dan durf je ook een collega aan te spreken en om hulp te vragen.
  • Je bent klantvriendelijk. Als klanten je tijdens je werkuren aanspreken, probeer je hen zo goed mogelijk verder te helpen. Dit kan natuurlijk ook betekenen dat je de klanten naar de bibliotheekmedewerker doorverwijst.
  • Je bent flexibel. (specifiek voor de jeugdbibliotheek) Tijdens je werkperiode kunnen er klassen op bezoek komen. Die klassen zijn niet altijd even gedisciplineerd, dus je moet om kunnen gaan met wat chaos.

MELD JE AAN ALS VRIJWILLIGER

Wat vinden onze vrijwilligers er zelf van?

wegzetter

 

"Mensen zijn als boeken... en boeken als mensen.
De buitenkant is vaak anders dan het verhaal binnen.
Onze bib is dan ook de uitgelezen plek om beide te leren kennen!

En wie heeft hiertoe meer kans dan de wegzetters?
We helpen jullie graag bij de zoektocht naar dat ene boek dat je op het oog hebt en misschien niet vindt.

Spreek ons aan want we zijn er voor jullie. Dat contact, die babbel tijdens het wegzetten, maakt onze job zo tof."