predikheren-3-.jpg

Regeling tijdens de zomersluiting

Sluiting tijdens juli en augustus 

Op zondag 30 juni 2019 kan je voor de laatste keer terecht in de bibliotheek in de Moensstraat in Mechelen. Daarna sluiten de deuren voorgoed en verhuist de hele werking naar het Predikherenklooster in de Goswin de Stassartstraat. Om die verhuis goed te laten verlopen, blijft de bibliotheek van Mechelen twee maanden gesloten.

100 dagen en dubbel zoveel uitlenen in juni 

Vanaf 1 juni kan je uitzonderlijk 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken.

Slimme inleverbus vanaf 1 juli

Slimme inleverbusOp 1 juli sluit ook de inleverbus in de Moensstraat. Heb je je boek al uitgelezen in de zomer? Geen probleem! Vanaf 1 juli is de slimme inleverbus van het Predikherenklooster, aan de zijkant van het gebouw, wel al operationeel. De slimme inleverbus scant de binnengebrachte materialen en haalt ze van je bibliotheekkaart. Vanaf de opening zal trouwens ook ín het gebouw een slimme inleverkast zijn. Je zet je boeken op de boekenplank aan het onthaal en de inlevering wordt automatisch voor jou verwerkt.

Reserveren pas mogelijk vanaf 1 september

Tijdens de sluitingsperiode is het niet mogelijk om materialen te reserveren. Heb je een openstaande reservatie, dan nemen we tijdens de sluitingsperiode contact met jou op om te bekijken of jouw reservatie nog nodig is. Als dat het geval is, dan kan je de boeken na de opening in het Predikherenklooster komen ophalen.