Predikheerlijke zomer keert terug

Van 20 juni tot en met 19 juli wordt de binnentuin van Het Predikheren opnieuw het decor voor een divers programma met muziek, theater, film en literatuur.

Na een gesmaakte eerste editie in 2020, keert de Predikheerlijke zomer dit jaar terug.  En niet voor het laatst, want de Predikheerlijke zomer wordt een vaste waarde binnen De Zomer is van Mechelen.

Genieten van muziek, theater, film en literatuur, en dat in de intieme en sfeervolle setting van de binnentuin van Het Predikheren. Dat is het succesrecept van Predikheerlijke zomer, dat vorig jaar voor het eerst onderdeel was van De Zomer is van Mechelen. Het coronavirus dwong ons toen om met een frisse, creatieve blik naar ons zomerprogramma te kijken. 

Coronaproof

Dat we Predikheerlijke zomer coronaproof kunnen organiseren, is uiteraard belangrijk.  Mensen willen unieke momenten delen met elkaar, en dan nog liefst op een locatie die even uniek is en met een artiest die zelden zo dichtbij was. 

Divers en uitgebreid programma

Mechelen Feest slaat voor de programmatie de handen in elkaar met het Cultuurcentrum, RADAR, het Filmhuis, de Jazzzolder en uiteraard Het Predikheren. Het resultaat is een gevarieerd programma voor jong en oud, met optredens van onder meer Fikry El Azzouzi, Begijn Le Bleu, Meskerem Mees en Jan De Smet.

Ook liefhebbers van klassieke muziek worden bediend, onder meer met vier concerten van ons Mechelse professionele orkest Casco Phil. 

De Jazzzolder, vaste resident van Het Predikheren, programmeert elke vrijdag tussen 20 juni en 19 juli jazzconcerten met klinkende namen. Onder meer Steven Troch & Matt T Mahony en het Frank Vaganée Trio beklimmen het podium in Het Predikheren.

Het Filmhuis zorgt op verschillende zon- en maandagen na zonsondergang (rond 22u) voor een heuse openluchtbioscoop op het binnenplein van Het Predikheren. Onder andere Jojo Rabbit (Taika Waititi) en The Human Voice (Pedro Almodovar) worden geprojecteerd op het witte doek.

Tickets

De ticketverkoop start op vrijdag 21 mei om 19u.

Tickets en info

Lees meer op www.dezomerisvanmechelen.be of www.cultuurcentrummechelen.be

De Zomer is van Mechelen heeft nog meer in petto

Het belooft een lange, mooie zomer te worden dit jaar, want Mechelen Feest plant naast Predikheerlijke zomer nog heel wat andere activiteiten. Achter de schermen werkt Mechelen Feest hard aan de zomeragenda. Het wordt een mix van enkele van de vertrouwde zomeractiviteiten én enkele nieuwe concepten.