predikheren-3-.jpg

Digidokter worden

Digidokter helpt een klant

Heb je al gehoord van de Digidokters
En wil je zelf een Digidokter worden? 
Hier vind je een korte schets van het project.
 
Wie zijn we en wat doen we?
Wij zijn een enthousiast groepje dat in de prachtige nieuwe bibliotheek van Mechelen de digitale kloof probeert te dichten. Hoe? Maandelijks kan iedereen die een digitaal probleem heeft bij ons terecht voor een korte babbel. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing. We garanderen niet dat we een oplossing vinden, maar helpen graag in de zoektocht. Natuurlijk herstellen we geen kapotte toestellen. En natuurlijk weten we niet alles.
 
Hoe lang bestaat Digidokters al?
De werking van Digidokters startte in oktober 2018 als een project van de bibliotheek van Mechelen. Ondertussen zijn er 5 vrijwilligers aan verbonden en kwamen meer dan 100 bezoekers over de vloer. Digidokters werd geselecteerd als Inspiratieproject door het Kenniscentrum Mediawijsheid.
 
Zelf Digidokter worden? 
Met Digidokters proberen we op een informele en vrijblijvende wijze elkaar te helpen in het wegwijs worden in de digitale wereld. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die zich thuis voelen in (delen van) de digitale wereld en die anderen graag helpen met hun ervaringen. Voel jij je geroepen? 
 
Kan ik bijdragen aan dit project? 
We verwachten van niemand dat ze 100% expert zijn in alle aspecten van de digitale wereld. We wensen bescheiden ervaringen van meer-ervaren-personen te delen met personen die minder ervaring hebben met de digitale wereld. Elke vrijwilliger kan op eigen wijze kiezen hoe(veel) en wanneer ze bijdragen aan het project.
 
Welke ondersteuning kan je verwachten?
Administratie en promotie zijn voor rekening van de coördinator. Verder is het de bedoeling dat elke sessie door een duo van Digidokters wordt begeleid, dat is gezelliger en handiger. Elk jaar organiseert de bib voor de Digidokters gratis vormingen over mediawijsheid, waarbij de inhoud wordt afgestemd op de meest voorkomende vragen van bezoekers én op de interesse van de Digidokters zelf.
 
Hoe kan ik een Digidokter worden?
Interesse? Dan ben je van harte uitgenodigd voor een vrijblijvend, persoonlijke gesprek over Digidokters. We geven je graag een woordje uitleg over het project en bekijken samen hoe je je eventuele bijdrage ziet. Of kom gewoon eens langs tijdens Digidokters, dan zie je meteen hoe het in zijn werk gaat - we lanceren dit seizoen tijdens de Digitale Week op woensdag 23.10 en donderdag 24.10, zeker welkom!
 
Contact 
Stuur een email naar andreas.lauwers@mechelen.be, dan plannen we ons vrijblijvend gesprek in op basis van jouw agendaopties.