3j6a7310.jpg

Veelgestelde vragen

Is er in het Predikherenklooster een stille ruimte?

Op de eerste verdieping bevindt zich de kloosterbibliotheek waar bezoekers in alle rust kunnen werken, een boek lezen… 

Daarnaast zullen er tijdens de examenperiodes lokalen ter beschikking staan, zodat studenten in alle rust kunnen studeren.

Zijn er internetcomputers ter beschikking?

De internetcomputers bevinden zich op de tweede verdieping. De huidige computers worden volledig vernieuwd. Daarnaast investeren we in een goed wifi netwerk in het hele gebouw.

Kan ik inschrijven voor een rondleiding in het Predikherenklooster?

Net zoals tijdens Open Predikheren voorzien we bij de opening in september verschillende rondleidingen doorheen het gebouw (functionele rondleidingen, historische vertellingen, …). Ook scholen kunnen tijdens de klasbezoeken kennismaken met het nieuwe gebouw.

Verhuist het magazijn van de bibliotheek ook naar het Predikherenklooster?

De bibliotheek van Mechelen heeft in totaal 200.000 titels in haar collectie. De helft daarvan bevindt zich in het rijkelijke magazijn. Dit magazijn verhuist naar Depot Rato. Deze werken blijven echter volledig beschikbaar voor onze leden. Via jouw ‘mijnbibliotheek-account’ kan je boeken, cd’s, dvd’s of tijdschriften uit het magazijn aanvragen die naar het Predikherenklooster overgebracht worden. Daarnaast zal het team van de bibliotheek door thematische werking in de collectie specifieke delen van de magazijncollectie beschikbaar stellen in het Predikherenklooster.

Mag je eigen eten en/of drank meebrengen naar het Predikherenklooster?

Op het gelijkvloers kan men tijdens de openingsuren gebruik maken van de BIB-bar voor een warme koffie of een lekkere verse snack. Uiteraard kan je ook zelf iets meebrengen naar de bibliotheek. Drank en eten wordt echter enkel toegelaten op de gelijkvloerse verdieping.